фебруар 1

Слава Српске школе Свети Сава Берлин – Темпелхоф

фебруар 1, 2019


На дан Светог Саве, у недељу 27. јануара 2019. године, ученици Српске допунске школе Свети Сава Берлин – Темпелхоф су заједно са наставницом Аном Којадиновић учествовали на Светој Литургији у цркви Васкрсења Христова у Берлину, на Темпелхофу. Свету Литургију служио је протојереј ставрофор Драган Секулић, уз анђелско појање Црквеног хора Серафими. На крају Литургије пререзан је славски колач и освећено славско жито. Ученици школе су радосно са својим свештеником окретали и преломили славски колач.

Након Свете Литургије, уприличен је Светосавски рецитал, који је почео певањем Светосавске химне. Потом су ученици говорили о животопису Светог Саве, његовом свеукупном духовном раду, књижевном, црквеном, правном… У централном делу програма рецитовали су песме посвећене нашем првом просветитељу, а највише овација је добила најмлађа рецитаторка, петогодишња Сара Филиповић.

У завршном делу рецитала наставница српског језика и књижевности, Ана Којадиновић, одржала је говор поводом специјалне награде коју је за литерарни рад Са Светим Савом на путу, освојио ученик Српске допунске школе Свети Сава Берлин – Темпелхоф, Константин Добрић, на Светосавском конкурсу у Београду. Многобројни гости су имали прилику да чују и уживају у литерарној раскоши Константиновог награђеног рада, који је био и круна Светосавског рецитала. Протојереј ставрофор Драган Секулић је испред Цркве уручио Константину сребрењак са ликом Карађорђа за свеукупан успех у Српској допунској школи Свети Сава Берлин – Темпелхоф. Осмеси на лицима родитеља, бака и дека, као и свеукупно задовољство присутних гостију показују колико је садржајан и успешан био и овогодишњи рецитал. На крају су сви ученици добили традиционалне светосавске пакетиће.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}