Породични састанак

О пројекту

Породични састанак је пројекат Црквене општине Берлин, финансиран од Берлинског Сената и подржан од Епархије диселдорфске и немачке.

Циљ пројекта је саветодавни рад и рад са породицама, са намером успешног умрежавања појединаца, породица и установа ради:

  • размене информација
  • подизања свести за одређене друштвене, локалне и њих значајне теме
  • саветовања, одласка у установе и посредовања или тумачења
  • побољшања животних прилика и друштвеног положаја појединаца

Понуде образовања породица се организују у просторијама наше две цркве у Ведингу и Темпелхофу. Оне укључују на пример: сусрете и саветовања, дружења и разговоре о породичним темама, курсеве, радионице, помоћ при изради домаћих задатака и учењу, креативни рад и игру.

Отворени смо за све људе и породице свих облика са новорођенчадима, малом децом, школском децом и омладином. Нарочито за људе са миграционом позадином.

Код нас породице добијају место сусрета, у којем им је понуђен простор за слободни развој једног здравог самопoуздања, са циљем да себе саме и своју децу учврсте као одговорне грађане, породице и људе овог друштва.

Породице профитирају од заједничких доживљаја и искуства у заједници са другим породицама. Родитељи изграђују своје васпитне и социјалне вештине као и своје знање и разумевање за и око развоја свога детета.

Такође смо ту, код питања око породице, посла, становања, социјалних могућности, културе, грађанских услуга, права боравка и сл.

Координатор пројекта:
Предраг Јанковић

Телефон: 0178/27 51 541
Е-маил: beratungsstelle@spc-berlin.org