фебруар 28

Обележавање тридесет година постојања хора „Свети Стефан Дечански“ храма Светога Саве у Берлину

фебруар 28, 2024


У суботу, 24. фебруара 2024. године свечаном академијом у храму Светога Саве у Берлину, прослављена је 30-годишњица постојања и рада хора „Свети Стефан Дечански“.

Посебну част Хору и овом јубилеју указао је својим присуством, Његово Преосвештенство Епископ диселдорфски и немачки Господин Григорије, уз присуство других званица и многобројне публике, која је до последњег места испунила Саборни храм Светога Саве у Берлину.

У предивном амбијенту, уз изузетно вођење програма госпођице Ирине Бубања и господина Данила Мићића, младих чланова хора, евоциране су успомене и сећања на време од оснивања хора па све до данас.

Тридесет година континуираног рада и редовног учествовања на богослужењима је период достојан сваког поштовања, на шта је указао у свом обраћању и наш Владика.

Хор поред многих добрих особина посебно краси инклузивност. У  његовом раду учествују и млади и стари – Срби, Немци, Американци, Украјинци и Руси, који одушевљени православним духовним наслеђем и хорском тадицијом, вредно доприносе лепоти богослужења и представљању наше црквене хорске уметности у Берлину и широм Европе.

Један од најлепших момената вечери био је на крају када су сви, и садашњи и бивши чланови хора, заједно отпевали Мокрањчев Канон евхаристије.

Морамо признати, да смо сви поносни што у Берлину имамо црквени хор, који без престанка, на сваком богослужењу, већ тридесет година пева у славу Божију. Највећу благодарност дугујемо госпођи Љиљани Шурдиловић, која од оснивања па све до данас, неуморно и беспрекидно даје свој неизмерни допринос раду овога хора.

Епархија

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Видео: Обележавање тридесет година постојања хора „Свети Стефан Дечански“ храма Светога Саве у Берлину
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}