јул 5

Недеља 4. по Духовима Берлин – Темпелхоф

јул 5, 2020


Света Литургија и захвалност Зорану Живковићу
за показану љубав према ближњем

У недељу 05. јула 2020. године, у берлинском храму Васкрсења Христова на Темпелхофу, после Свете Литургије, одана је захвалност и признање вернику наше цркве господину Зорану Живковићу из Берлина.

Парох берлински и архијерејски намесник за Северну и Источну Немачку, протојереј-ставрофор Драган Секулић, одржао је беседу о васпитању деце, о проблемима злостављања и злоупотребе деце у данашње време, напомињући да су медији пуни извештаја о немилим догађајима који се тичу деце, тих невиних божијих створења и тако увео присутни народ у догађај који се збио пре неколико дана у Берлину. А догађај који се збио показује хришћанску љубав према ближњем, коју је несебично и храбро исказао наш верник из Берлина Зоран Живковић, спасивши отету двогодишњу девојчицу од отмичара. Његова реакција је била брза, мудра и ненасилничка, тако да је ово дело пропраћено у свим већим немачким, европским и српским медијима. Као брижна мајка, Српска православна црква у Берлину је даривала Зорана сребрњаком са ликом Вожда Карађорђа  и књигом „Пролог“ Светог владике Николаја, на даље духовно узрастање. Присутни верници су то поздравили заједничком песмом „Многаја љета“.

После Литургије верници су у порти појединачно прилазили и честитали брату Зорану и остали дуго времена у разговору са њим, напомињући да његово несебично и храбро дело  треба да буде пример свим људима.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}