октобар 31

Монодрама „Лина, од камена тврђа“

октобар 31, 2022


Српска православна црквена општина Берлин у суботу 12. новембра 2022. са почетком у 19.30 часова, организује у сали храма Светог Саве позоришну монодраму „Лина, од камена тврђа.“

Монодраму по истоименом роману Јована Д. Петровића изводи глумица Весна Станковић. Текст је драматизовао Милисав Миленковић, а режирала Ивана Богићевић Леко.

„Лина, од камена тврђа“ је истинита прича о тешком и потресном животу бабе аутора романа, Лине: од периода њеног девојаштва, преко зрелог доба до позне старости. Кроз Линину животну причу, пуну неочекиваних, животом режираних обрта, срећних и трагичних догађаја који се непрестано преплићу, пратимо и пресек историјских збивања: почетак 20. века, Први и Други светски рат и поратни период. Текст је писан аутентичним језиком, поддијалектом источне Србије који је изузетно богат, колоритан, маштовит и изазован за глумца, како због богатства, тако и због тежине интерпретације.

Карте су у претпродаји 15 евра и можете их купити у храму Светог Саве у Берлину (Ruppiner Str. 28, 13355 Берлин-Вединг).

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}