јун 12

Крај школске године у Српској школи – Берлин

јун 12, 2020


У петак, 12. јуна 2020. године, ученицима Српске допунске школе ,,Свети Сава“, при цркви Васкрсења Христова на Темпелхофу, у Берлину, додељена су сведочанства о завршеној школској години.

Протојереј-ставрофор Драган Секулић се поздравним речима обратио присутнима, родитељима и деци, пожелевши им добродошлицу и исказавши жаљење због прераног завршетка школске године и обуставе наставе услед немилих околности, које су задесиле цео свет. Након изречене захвалности за доласке у Српску школу, те за бригу о српском језику и свеукупном идентитету, позвао је све присутне да остану на путу вере и знања, јер само тако се може одолети свим искушењима и сачувати од заборава.

Родитељима и ученицима су срдачну добродошлицу пожелели и наставник веронауке, Предраг Јанковић, и наставница српског језика и књижевности, Ана Којадиновић, захваливши им се на доласцима и труду који улажу како би деца учила српски језик и тако   допринела његовом ширењу и очувању.

Упркос прерано завршеној школској години, ученице Софија Димитриески и Огњенка Којадиновић, под менторством Ане Којадиновић, учествовале су и награђене на Конкурсу ,,Дани ћирилице“, који се сваке године одржава у Србији под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

И поред тога што нека деца, из оправданих разлога, нису могла да учествују у додели сведочанстава, за све пристне био је ово један леп дан и догађај пред летњи распуст.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}