јул 19

Икона Светог Нектарија Егинског у храму Васкрсења Христова на Темпелхофу – Берлин

јул 19, 2020


У недељу 19. јула 2020. године, православни верници у Берлину су имали несвакидашњу радост. У српски храм Васкрсења Христова стигла је икона Светог Нектарија Егинског. У радости овог догађаја, поред српских верника, учествовали су и православни Грци и Руси, заједнички одајући поштовање егинском чудотворцу.

Свету Литургију је служио надлежни парох, протојереј-ставрофор Драган Секулић,уједно осветивши приспелу икону и трон, уз учешће многобројног народа. У произнетој беседи, отац  Драган Секулић је говорио о животу Светог Нектарија и о многобројним чудима, која је Господ учинио преко овог свог дивног угодника. Истовремено се захвалио дародавцима иконе и трона, господину Горану Симићу, члану Црквеног одбора у Берлину и његовој супрузи Слађани. Горан и Слађана Симић су дародавци неколико икона и тронова за српске храмове у Берлину, а такође и за многе манастире и храмове у Србији.

По завршетку Литургије верни народ је стрпљиво и побожно прилазио и целивао икону Светог Нектарија Егинског, изражавајући захвалност Богу што ова светиња заувек остаје у Берлину.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}