септембар 30

Хорски концерт Интернационалног конвента хришћанских цркава у Берлину

септембар 30, 2021


После једногодишње паузе узроковане пандемијом, у петак 24. септембра 2021. године,  четири хора интернационалног конвента хришћанских цркава Берлин-Бранденбург, у оквиру интеркултурне недеље, одржали су концерт духовне музике у евангелистичкој цркви „Пастир Добри“ у Берлину.

Интернационални конвент је јединствен савез разних хришћанских конфесија са мигрантским  пореклом. У Берлину постоји око 100 црквених заједница страног порекла из Европе, Блиског, Средњег и Далеког Истока, Африке и Америке. Неке постоје преко 100 године, а неке су потпуно нове.

Конвент заступа интересе својих чланова пред немачком јавношћу, највише усмеравајући своје деловање у циљу што боље комуникације између Немаца и странаца. У ту сврху организује разне интернационалне приредбе, a посебно се истичу две редовне: „Фестивал народа“ и „Годишњи хорски концерт“.

Хорски Концерт се одржава увек задњег петка у месецу септембру. У прошлости на овом концерту учествовало је и до 10 хорова, а ове године учествовали су четири:

  • Црквени хор „Св. Стефан Дечански“ Српске православне цркве у Берлину;
  • Хор Етиопске цркве;
  • Хор Коптске цркве;
  • Хор Центра хришћанске љубави.

Због мера везаних за пандемију, концерт се могао пратити само преко Фејсбук странице.

Текст и фото

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}